La retenció de líquids, està ocasionada per una acumulació excessiva de líquids en els teixits. Pot ser patològica o no patològica, i és molt important diferenciar-la per a determinar el tractament a seguir.

La retenció de líquids patològica pot sorgir per causa de problemes circulatoris, insuficiència cardíaca congestiva o malalties renals o hepàtiques. D’altra banda, en el cas de la retenció de líquids no patològica, la causa pot ser una simple dilatació de les venes en èpoques on les temperatures són més altes.

Encara que les seves causes són diferents, els símptomes que presenta són els mateixos. Augment de pes sense motius aparents, inflor a les cames o els turmells, increment del perímetre abdominal o disminució de l’orina.

La retenció de líquids sol afectar persones d’edat avançada i principalment a dones, encara que ningú està exempt del risc a patir-la.

Et proposem 4 hàbits que de ben segur t’ajudaran a evitar o reduir la retenció de líquids:

Exercici: evitar la vida sedentària és un dels principals consells per a fer desaparèixer la retenció de líquids. L’esport, i sobretot suar, és altament recomanable. Altres hàbits com pujar escales, tornar a casa caminant o realitzar un massatge a les cames quan s’arriba a casa també poden ser de gran utilitat.

Alimentació: la principal recomanació és incloure aliments diürètics en la dieta. Alguns dels més populars són el tomàquet, la ceba, el cogombre, els espàrrecs, l’enciam, la civada, la remolatxa, la pastanaga o l’albergínia.

Roba: evitar la roba ajustada és molt recomanable per a afavorir la correcta circulació de la sang.

Aigua: beure aigua és recomanable per a millorar la gran majoria dels aspecte relacioneu-vos amb la salut, i la retenció de líquids no és una excepció. La majoria d’estudis indiquen que s’hauria de beure entre un i dos litres d’aigua al dia.¨

En Farmàcia Puigpinós també disposem d’un servei gratuit, on et farem un control de la retenció de líquids. I et proposarem el millor tractament per a tu.

Esperem que aquests consells t’hagin semblat útils i que els incorporis dins el teu dia a dia.

Farmàcia Puigpinós