Hola a tots, en el post d’avui volem parlar-vos dels tipus d’alopècia. Segons l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereología (AEDV), a la tardor el cabell cau de manera natural. De fet, l’única cosa que ocorre és que “es recanvia” més que en un altre moment. En la nostra cabellera sempre hi ha un 12-15% de pèl en fase de recanvi, de manera que triguem al voltant de quatre anys a renovar completament la cabellera. Però no sempre, la caiguda del cabell té la mateixa causa ni necessita el mateix abordatge. Per això, avui anem a parlar dels diferents tipus d’alopècia.
?Alopècia Androgenètica
Tipus d’alopècia més comuna. Més del 95% de les persones que sofreixen problemes d’alopècia és degut a aquest tipus. L’alopècia androgenètica està més estesa entre els homes que entre les dones i sol començar-se a veure entre els 30 i 40 anys.
▪️Símptomes:
Pèl cada vegada més fi
Alentiment del creixement del pèl

?Alopècia Areata
Afecta aproximadament al 2% de la població amb problemes de pèrdua de pèl i sol sorgir al voltant dels 20 anys.
▪️Símptomes:
Pèrdua de zones concretes del pèl de qualsevol part del cos. Més comuns: cap i barba.
Degut al herència familiar o problemes psicològics com l’estrès o la depressió.
Afortunadament, en aquesta mena d’alopècia, el pèl natural torna a créixer quan el pacient es recupera després del correcte tractament mèdic.

?Alopècia difusa
El pèl es perd de forma generalitzada i progressivament. A diferència d’unes altres, aquest tipus d’alopècia no entén de gèneres. És a dir, pot afectar per igual a homes i a dones. Si bé hi ha casos en els quals brolla en la pubertat, el més habitual és que es detecti en l’edat adulta, entre els 30 i els 50 anys.
En l’alopècia difusa, la pèrdua de cabell és molt espectacular. Es calcula que poden perdre’s més de 100 pèls al dia. I com el que queda va sent cada vegada més fi, s’accentua la sensació de calvície.

?Alopècia cicatricial
Es produeix per les conseqüències d’alguna malaltia o traumatisme, com pugui ser lupus, infeccions bacterianes, fongs, tumors, ferides, etc.
En aquest cas els fol·licles pilosos es destrueixen i el teixit lesionat es reemplaça per teixit ciactricial. La zona es reconeix per que el cuir cabellut està enrogit i escatat.

?Alopècia fibrosant
Afecta principalment a dones. Sol afectar en el període de la menopausa i el cabell es perd de manera gradual des de la zona frontal del cap i laterals, com si fos una diadema. El pèl dóna la sensació d’estar retrocedint i l’inici del cabell es troba cada vegada més enrere.
La pell de la zona afectada es torna més pàl·lida i fina i l’evolució de l’alopècia pot durar anys, ja que és una mica lenta.
Esperem que us hagi estat útil, i si teniu qualsevol dubte, recordeu que en Farmàcia Puigpinós, oferim el servei anàlisi capil·lar.
Fins a la pròxima!?