Hola a tots, en el post d’avui us explicarem com es prepara la suspensió de Zitromax.
L’ azitromicina pertany a un grup d’antibiòtics denominats antibiòtics macròlids. Elimina bacteris causants d’infeccions.

S’utilitza per al tractament de les següents infeccions:
• Infeccions de gola, amígdales, oïda…
• Bronquitis i pneumònia
• Infeccions de pell i teixits tous
• Infeccions de la uretra o del coll de l’úter
• Infeccions de transmissió sexual

El medicament ha de ser reconstituït abans d’usar. La suspensió reconstituïda és gairebé blanca amb olor de cirera/plàtan i lleugera olor de vainilla. S’ha de mesurar la quantitat de la suspensió amb la xeringa inclosa en l’envàs i administrar la suspensió. Aquest medicament pot prendre’s amb o sense menjar.

– Instruccions per a la reconstitució
1. Inverteixi el flascó i agiti’l enèrgicament per a alliberar la pols. La pols per a suspensió pot superar el senyal de nivell marcada en el flascó. Aquest fet és normal i es deu a la densitat específica del preparat. S’obtindrà 15 ml, 30 ml o 37,5 ml després de la reconstitució.

2. Afegeixi a poc a poc la següent quantitat d’aigua: 10 ml, 15 ml o 19 ml en funció de la grandària del flascó, agitant suaument al mateix temps (per a això pot utilitzar la xeringa dosificadora que s’acompanya).

3. Col·loqui el tap de plàstic perforat i pressioni’l fins que quedi introduït en la boca del flascó. Tanqui el flascó amb la tapa metàl·lica. Agiti enèrgicament durant 1 o 2 minuts per a obtenir una suspensió homogènia.

4. Després de la reconstitució, hi haurà un volum útil de 15 ml, 30 ml o 37,5 ml.

Qualsevol dubte que tingui, consulti’ns-la. La hi resoldrem encantats.

Fins a la pròxima!