L’alimentació d’una persona que practica esport no té perquè ser diferent de la resta de la població si entenem que tots seguim una dieta saludable, variada i equilibrada. No podem oblidar que en alguns moments de la vida esportiva les necessitats de determinats nutrients poden ser més altes que la de la població sedentària.

Aliments imprescindibles

  • Peix blau: és indispensable a la dieta de l’esportista pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic: vitamines B i en menor quantitat les vitamines E, K i la B12. També ens aporta minerals com el fòsfor, potassi, sodi, zinc i ferro. A més, és la font principal dels àcids grassos d’omega-3, que actua com antiinflamatori.
  • Verdures de fulla verda: generalment són riques en ferro i en vitamines, a més de ser una excel·lent font de fibra dietètica, essencial per garantir la correcta circulació dels aliments al llarg del tracte digestiu. Les principals vitamines presents en aquest tipus d’aliments són les vitamines A i C, a més d’aportar calci, ferro, magnesi i potassi. Tot això ens ajudarà a retrasar l’aparició de l’àcid làctic durant l’exercici, minimitzant la fatiga, l’incidència de rampes i problemes musculars.
  • Fruites i verdures de tots els colors:el seu consum aporta una gran quantitat d’antioxidants que frenen els processos de destrucció cel·lular i d’envelliment, donant suport a les funcions antiinflamatòries, de regulació i de reparació.
  • Fruits secs: font d’àcids grassos de qualitat, d’omega 3 i d’omega 6 i de vitamines com la E i les del grup B. Malgrat del seu aport calòric, la qualitat de les seves grasses fa que aquestes siguin aprofita des per nombroses funcions corporals, sent aliments molt beneficiosos. Contenen també una gran quantitat de calci, potassi, magnesi, ferro i zinc. Ajuden a la contracció, a la relaxació muscular i ajuden a mantenir la salut de les articulacions.
  • Aigua: per últim i no menys important hem de garantir un bon nivell d’hidratació, ja que permetrà el moviment de nutrients per alimentar els diferents teixits i és el responsable de la capacitat del cartílag articular per suportar la pressió i recuperar-se després de les càrregues.

I si tens més dubtes, consulta’ns a traves de les xarxes socials o apropant-te a la nostra farmàcia. T’esperem!

Erma Puigpinós